Оги загуби четвъртфинала на турнир „Странджа“, но изигра силен мач

Звездата на кърджалийския бокс Ергюнал Сабри – Оги, загуби  четвъртфинала на турнира „Странджа“ в неделя, 17 февруари. Това е първо участие на състезател на „Арда бокс“ в най-големия турнир в Европа, отбелязващ тази година своето 70-то юбилейно издание.

Ергюнал проведе срещата в типичния си стил със силна игра с крака, като ловко се измъкваше от ударите на своя противник, казахстанеца Темиртас Жусупов, и често пробиваше гарда му. Но казахът беше по-агресивен и нанесе повече удари, което вероятно натежа при оценката на съдиите. Темиртас е по-опитният от двамата боксьори. Той спечели в турнира  „Странджа“ през 2013 г. в най-леката категория, златен медалист е от Азиатското първенство и е петкратен шампион на Казахстан.

„Това е първи мач за Ергюнал при мъжете и първо участие в такъв силен турнир. Двубоят беше равностоен, малко не достигна на Оги.“ сподели след мача треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов. И допълни: „Боксът в азиатската страна е национален спорт и винаги състезателите са много подготвени. Техни боксьори няколко пъти вече ни спъват в решаващи двубои.“

„Арда бокс“ няма победа срещу казахстански боксьори до момента. На Световното първенство за девойки в Албена Хафизе Осман загуби с 3:2 гласа срещу състезателка от Казахстан. На турнира „Емил Жечев“ Мехмед Чакъров падна през 2017 г. На същия турнир и Ергюнал Сабри изпусна златото, защото не се справи на финала с противника от Азия.

В тазгодишното издание на Международния турнир по бокс „Странджа“ участват 190 боксьори и 100 боксьорки от 39 държави на пет континента. България е представена от 19 мъже и 12 жени.

нж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache