Васко Кръпката направи празника на „Приятели на САЩ“ незабравим

Гореща вечер преживяха любителите на рокендрола в петък, когато Васко Кръпката и неговите колеги от Подуене блус бенд се развихриха в клуб „Френдс“ с пълна сила. Софийската група пристигна, за да се включи в отбелязването на 29-тия рожден ден на дружество „Приятели на САЩ“. Прозвучаха стари и нови хитове, сред които „Комунизмът си отива“, „Кучето на крайния квартал“, „Нека бъде светлина“, „Ден след ден“ и „Емигранти“, които от миналата година са част от фонда на Конгресната библиотека на САЩ.

Успешно пригласяха и присъстващите, някои от които местни музиканти. Фронтменът на Подуене блус бенд покани на сцената десетокласника от Езиковата гимназия Ради Митрев и двамата направиха чудесни импровизации на две хармоники.

В паузите Васко Кръпката разказа интересни спомени от миналогодишното турне на групата в САЩ, където изнасят 35 концерта в 21 щата. Със задоволство музикантът разказа как дъщеря му се е омъжила за американец, но са се установили да живеят в София. Той сподели, че винаги с удоволствие идва в Кърджали, тъй като любимата му съпруга Елена е родена тук. Не пропусна да изрази възхищението си от дългогодишното постоянство и несекващия ентусиазъм на „Приятели на САЩ“, дружеството, което „държи“ българите близо до демократичните ценности и нормалните държави.

нж

1 отговор

  1. Галя Марева каза:

    Страхотно беше! Благодарности на неспиращата с идеи и реализации Валентина Иванова, на Радослав Милев и разбира се на на жестоките музиканти от „Подуене блус бенд:! Няма нищо по-добро от толкова съмишленици, събрани заедно, благодарение на които за пореден път Кърджали показа цивлиизационния си избор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *