Кметът Хасан Азис пред ротарианци: Монтирането на новото лед осветление в Кърджали започва до две седмици  

Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис представи пред членовете на Ротари клуб Кърджали новите лампи за лед осветлението на града и останалите населени места. Според градоначалника монтирането им ще започне до две седмици. Те икономисват до 55 процента от електоенергията. Това е т.нар. смарт осветление, което е от ново поколение и се настройва според естествената светлина. Според инж. Хасан Азис такова осветление в момента работи в един град в Германия.

Градоначалникът гостува на Ротари клуб Кърджали и представи пред членовете му своята визия за развитието на града. Представи архитектурни решения, съгласувани с архитектите на Кърджали. След консултация със специалисти той предлага нова зона за жилищни сгради до Пазара, с нова улица и мост към стотните блокове на кв.”Възрожденци”. Зона за жилищно застрояване ще има и в близост до въжения мост, с изглед към централната част на града.

Кметът Хасан Азис коментира и мястото, където ще се изгражда новата спортна зала. Припомни, че спортните деятели и специалистите препоръчват това да стане в близост до комплекс „Арпезос”.

На въпроси, поставени му от ротарианците, той отговори, че има договореност между седемте общини в областта за изграждане на нов приют за бездомни животни в близост до село Седловина. Очаква се прехвърлянето на терена,който е държавна собственост. Общините ще участват солидарно.

Работи се и по Синята зона. В момента вървят проучвания в търсене на решение за жителите на централната част, които трудно биха приели да плащат по 120 лв. годишно за паркоместа.

Обмисля се и създаването на нова общинска автогара в зоната на Пазара. Това става след настояване от страна на граждани.

Общественици искат и покриване на дерето в зоната на Пазара, проект, който също се обмисля от администрацията.

Георги КУЛОВ

4 коментара

 1. Спас Якмаджиев каза:

  Алоооо, Георги, леТ осветление няма, пише се LED!

 2. Избирател каза:

  А коя фирма ще го монтира? Кой е управителят й?

 3. Кольо Графа каза:

  Как управителят на фирмата, която ще монтира лед осветлението, е свързан с кмета? ДПС не дава пари току така. Имат нужда от „възвръщаемост“.

 4. Selo каза:

  Сабахтин Гьокче ще ги монтира

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *