Славейковци с благотворителни инициативи по повод Седмицата на доброто

Ученици от 5 „в“ на СУ „П.Р.Славейов”, с класен ръководител Ани Делчева, посетиха своите приятели от Защитеното жилище (ЗЖЛУИ) в кв. Байкал. Гостенчетата закичиха домакините си с мартеници с пожеланието да са бели и червени, румени и засмени. Дариха им и плодове. Децата заедно рисуваха и твориха в творческа работилница. Те изработиха розови тениски, символ на кампанията „Добро за добро“. Всеки от присъстващите изрази своята добринка чрез символ, дума или изречение. Така те отбелязаха ”Седмицата на доброто”. Накрая на срещата всички се разделиха като добри приятели, убедени в това, че доброто се превръща в реалност тогава, когато вярваме най-силно в него.

И още една доброволческа инициатива в училището за шампиони бе в ход в днешния ден. Тя бе организирана от членовете на движението „Ръка за помощ“ с ръководител Снежана Сиракова. Младите доброволци подредиха благотворителен базар, на който предлагаха всякакви домашно приготвени лакомства. Вече е традиция събраните средства да бъдат дарявани на нуждаещи се. През утрешния ден (четвъртък) младите добротворци продължават с благородните си дела. Те ще дарят мартеници на деца и възрастни от социални заведения.

Нужно е да покажем други страни на личността си – да бъдем добри, усмихнати, приветливи, мили, отзивчиви, сърдечни, истински приятели, това много важно днес, убедени са славейковци и са готови отново и отново да творят добрини.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *