Паисиевци отбелязаха Деня на розовата фланелка Малки и големи ученици казаха "Не на тормоза в училище"

Паисиевци отбелязаха Деня на розовата фланелка с посланието да премисляме всяка своя дума, постъпка или жест към хората около нас. Тяхната препоръката е да внимаваме преди да действаме в ситуации на гняв и агресия, с надеждата, че има как да противостоим на тормоза, с вярата че можем да подаваме ръка и да заставаме зад гърба на по-слаб от нас човек всеки ден.

Всяка година в последната сряда на февруари именно с нюансите на розовото отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз.

За тази цел малки и големи, момичета и момчета се облякоха в розово – многостранен и разнообразен символ на приветливост, мечтателност и нежност, на успокояващо блаженство.

Инициативата започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много…

„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е на 17 години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *