Андре Рийо и оркестър „Йохан Щраус“ поздравяват българите с „Мила родино“ Многонационалният хор към оркестъра пее на български език

В навечерието на Националния празник на страната ни – 3 март, с емоционално изпълнение на химна на Република България, холандският цигулар Андре Рийо поздравява своите български почитатели и всички българи. Записът пристига от студиото на маестрото в Маастрихт в изпълнение на 60-те музиканти от неговия оркестър „Йохан Щраус”, които специално са разучили партитурите на най-гордата българска песен.

Стиховете на „Мила родино” пък се изпълняват на български език от солистите и хора към оркестъра. Многонационалният състав от хористи успешно се справя с непознатия български език и думите на химна. Вижте възторга, с който един холандец свири националния ни химн!

Сред музикантите на Андре Рийо вече 23 години е и българката Кремена Минева, която вероятно съветва маестрото кои мелодии са близки до сърцето ни.

Какъв ще бъде поздравът на холандския цигулар тази година към нас, ще видим на концертите му в зала „Арена Армеец” на 8 и 9 юни.

Вълнуващият поздрав може да видите в You Tube на този линк:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=CSmq_Or8OKs 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache