Караянчева стана почетен член на Алумни мрежата от успели професионалисти, завършили ТУ Обучението в Техническия университет е изковало характера ѝ, направило я е борбена

Резултат с изображение за Караянчева стана почетен член на Алумни мрежата от успели професионалисти, завършили ТУ Обучението в Техническия университет е изковало характера ѝ, направило я е борбен

Цвета Караянчева беше обявена за почетен член на Алумни мрежата от успели професионалисти, получили висшето си образование в Техническия университет – София. Това стана на празнична среща на дами, завършили университета, по повод Международния ден на жената.

За мен е изключителна привилегия да бъда част от академичния клуб на жените, завършили Техническия университет и почетен член на неговата Алумни – мрежа, отбеляза Цвета Караянчева в приветствието си към присъстващите. В годините на моето следване, а навярно и сега, жените-инженери бяха малцинство, но това не е разколебало дамите да кандидатстват и учат в този уникален университет, подчерта тя. Моят избор бе напълно съзнателен, защото вярвам най-вече, че да си инженер не е въпрос на диплома, а на мислене, заяви Цвета Караянчева.

Председателят на парламента посочи, че обучението в Техническия университет ѝ е дало знания и самочувствие и е изковало характера ѝ, направило я е борбена. Именно тук научаваме как да се борим в един мъжки свят и затова за жените-инженери вече не е проблем да бъдат равни с мъжете, подчерта тя и благодари на мъжете, че те признават качествата на дамите-инженери.

В навечерието на Международния празник на жената председателят на Народното събрание пожела на всички дами да бъдат здрави, целеустремени, обичани и да имат самочувствието, че са завършили едно от най-престижните висши учебни заведения в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *