Учениците от клуб „Реторика“ в „Славейков“ поздравиха майките си за Осми март Изявиха се и като талантливи актьори

Учениците от клуб „Реторика“ при СУ „П.Р.Славейков“, с ръководител преподавателят по Философия Руса Бориславова, поздравиха с мило тържество своите майки, като прочетоха прочувствени стихове и изпълниха песни, посветени на жената. Празнична програма, първа за тази учебна година, е посветена на 8 март – Международния ден на жената. Мотото на тяхната проява бе „Да си човек е много, да си жена е повече“.

От сцената на Актовата зала в школото прозвучаха знакови стихове, възпяващи нежната половина от човечеството, като „Две хубави очи“ от Пейо Яворов, „Колко си хубава“ от Христо Фотев, „Прощално“ от Никола Вапцаров, „Да бъдеш жена“ от Блага Димитрова и „В цъфналата ръж“ от Робърт Бърнс.

Младите хора представиха и интересен скеч, подготвен по техен сценарий, който предизвика непринудените усмивки на присъстващите. В него отборът на зубрачките се състезаваше срещу този на кифлите. Едните блестяха със знания, другите с предизвикателната си красота. Накрая решението на журито, което бе от представители от силния пол бе, че всички жени са по своему прекрасни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache