Над 200 лв. събраха добротворците от „Ръка за помощ“ в благотворителен базар за 8 март Събраните средства ще бъдат предоставени за изграждането на параклиса "Св. пророк Илия"

В чест на Международния ден на жената – 8 март, доброволците от 7 „е“ клас към движение „Ръка за помощ“ в СУ „П.Р.Славейков“, с ръководител Снежана Сиракова, направиха кулинарна благотворителна разпродажба и събраха 118.50 лв  С тази сума ще бъде подпомогнато изграждането на параклиса „Св.пророк Илия“, който предстои да се изгради  в района над бившата „Сердика“  в град Кърджали. 

През изминалата седмица добротворците осъществиха още 3 последователни инициативи, включващи разпродажба на всякакви вкусотии, които те предложиха на учители и ученици в импровизиран кулинарен базар. Събраната тогава сума бе 161 лв.

В навечерието на Баба Марта пък посетиха 8 различни институции и социални заведения на територията на град Кърджали, сред които: Община Кърджали, Областна администрация, МВР, РУО, бяха при д-р Черкезов и Хоспис „Добролюбие“, отидоха при обитателите на Дома за стари хора и в Центъра за деца с увреждания. Там те дариха 382 броя мартеници. На самия 1 март посетиха и директора на своето училище Милко Багдасаров, като му дариха голяма тематична мартеница с пожелания за здраве, лични и професионални успехи.

Техните благотворителни инициативи продължават и в бъдеще, защото вярват, че доброто е по-силно и има смисъл човек да бъде добър. Предстои организиране на инициатива, свързана с Дома за стари хора. Дейността на движение „Ръка за помощ“ се осъществява във връзка с проекта на МОН за заниманията на учениците по интереси през тази учебна година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *