Художничката от Кърджали Мая Мечева ще представи платна в експозицията „Жената Х 3 (Театрално проявени)” в Пловдив Изложбата е включена от Театър „А`парт”-Пловдив в афиша на „Пловдив- европейска Столица на Културата 2019“

Художничката Мая Мечева ще представи платна в експозицията „Жената Х3 (Театрално проявени)”. Изложбата е включена от Театър „А`парт”-Пловдив в афиша на „Пловдив- европейска Столица на Културата 2019“. Експозицията се подготвя в залата на Театър „А`парт” в Пловдив на пл. „Съединение” 3 и ще бъде открита от 18.00 часа.

Мая Мечева е известна кърджалийска художничка, театрален сценограф, обучавала се е в Театрална Студия „А`парт”Пловдив. Завършва училище по изкуствата “Вл. Димитров–Майстора” живопис през 1995 г., а също и Теология (степен магистър) в ПУ „Паисий Хилендарски“. Член е на Дружеството на Кърджалийските художници и от 1998 г. – член на Литературен алманах “Кръг”. Участник и координатор на пърформанси, литературни четения и музикални етюди.

Работи в Държавен куклен театър – Кърджали, както и за Театрална студия “А’парт” в Пловдив. Автор е на четири
театрални миниатюри. Работи предимно с маслени бои, сух пастел, акварел и туш. От 1995 г. до днес участва във всички изложби на Дружеството на Кърджалийските художници. Има участия в изложби в галерии в София,  Пловдив, Бургас, Козлодуй, Троян, Москва (Русия), Вашингтон (САЩ), Норвегия, Белгия, Чикаго (САЩ), Япония.

Печели редица награди, конкурси за проекти и изпълнение на стенописи и картини. Участва в пленери с различни техники. Има три самостоятелни изложби. Първата е през 2001 г. – “Интимно – не разговаряй със страстите, нарисувай ги!”….и гост вокал на група “Outside” – галерия “Керимовата къща” в Кърджали. Втората – през 2008 г. – “Скритата същност на лицата” – галерия “Серякова къща” в Троян. И третата е през 2009 г. – “Пространство, изживяно в мислите ми!” – в галерия “Богориди” в Бургас.

Нейни картини се намират в частни колекции в Англия, Норвегия, Дания, Турция, Гърция, Холандия, САЩ, Белгия, Русия, Япония и Чехия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache