Фиестата тенис на маса в Момчилград продължава В международния турнир на Ротари клуб Момчилград през април ще участват  деца до 12 години и ветерани от Европа и Азия

През май в залата на СКТМ ”Родопи” ще се проведе Държавното отборно първенство по тенис на маса за момичета и момчета до 12 години

Тридневният Национален турнир по тенис на маса „Млад олимпиец – Купа България” за момичета и момчета, който се проведе от петък до неделя в залата на СКТМ”Родопи” в Момчилград, вече е история.

Победителката в турнира Сиделя Мутлу от Ардино и подгласничката й Елиф Ибрям от Момчилград доказаха още веднъж, че са най- силните в България във възрастова група до 12 години.

Какво научихме още за турнира?

Осем от 16-те най-добри момичета от страната са от нашата област. Четири са възпитаничките на треньора Бейхан Емин от СКТМ „Юнак”- Ардино. Още четири са на треньорите на СКТМ”Родопи” Сабри Сюлейман и Мелиса Мехмед. И Ардино, и Момчилград имаха в редиците си само по една състезателка на 12 години, а останалите бяха по-малки – на 10 и на 11 години.

Сред 16-те най-добри момчета на България имаше и две момчета от Момчилград, които бяха на 10 и на 11 години.

Сиделя Мутлу и Елиф Ибрям споделиха за европейските се амбиции в близко и далечно бъдеще.

Организаторът на турнира м.с. Димитър Караиванов, който бе представителят на БФТМ и главен съдия, даде много висока оценка за провеждането му и за качеството на играта. Той предвижда, че новата надигаща се вълна на класни състезатели от Ардино и Момчилград скоро ще залее тениса на маса в  България.

Момчилградската следа в турнира „Млад олимпиец” е много ярка според Караиванов. Инициаторът за създаването му е з.м.с. Даниела Гергелчева, като за това спомогна и световноизвестната фирма „Тибхар”, чиито рекламен агент бе тя.

Фиестата на международния и национален тенис на маса в Момчилград продължава.

От 5 до 7 април в залата на СКТМ ”Родопи” ще се проведе поредният международен турнир по тенис на маса на „Ротари клуб”. В него ще се състезават момичета и момчета до 12 години и ветерани от 40 до 70 години от Европа и Азия. Заявки за този турнир вече получихме от Англия, Германия, Сърбия, Румъния, Македония, Турция, Гърция и Кипър, Киргистан…

Следващото значимо събитие по тенис на маса е Държавното отборно първенство за деца до 12 години. То ще се проведе от 15 до 17 май в Момчилград, допълни Караиванов.

Текст и снимки: Стайко КАФОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *