Подготвят трасето край Водното огледало в Кърджали за офроуд състезанието От 15 до 17 март градът е домакин за шестата поредна надпревара, очакват пилоти от България,  Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Македония

Започна подготовката на трасето за състезанието по офроуд състезанието в Кърджали. От понеделник тежки машини разчистваха храстите и оформяха препятствията по трасето. Окончателно то трябва да бъде готово в събота.
Както „Нов живот“ писа, от 15 до 17 март в Кърджали ще се проведе шестото поред  офроуд състезание. Очаква се в надпреварата да се включат  бъгита, АТВ и джипове от България,  Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Македония. Тази година най-голям е интересът при джиповете, участниците се увеличават.

Най-големите атракции ще бъдат на 17 март в неделя на затвореното трасе на левия бряг на Водното огледало в Кърджали – между новия и въжения мост. Очаква се хиляди кърджалийци да наблюдават и аплодират уменията на пилотите. Моментът не е за изпускане. Освен това прогнозата на синоптиците е за хубаво време през почивните дни.

В трите последователни дни, петък, събота и неделя, ще бъдат проведени   едновременно състезания с  джипове, АТВ и бъги. Те ще бъдат първият кръг от Националните шампионати на България и Балканската Офроуд Купа 2019. Предвидено е състезателите от всички категории да изминат над 300 километра състезателни трасета.

По традиция очаква се в надпреварата да се включи и кметът на общината инж. Хасан Азис, който е един от големите поддръжници това състезание да се провежда в Кърджали. Предишни години по затвореното трасе  той демонстрира добри умения при управление на АТВ.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *