Милко Багдасаров предложен за евродепутат, но той си прави самоотвод Общинската конференция на БСП в Кърджали прие декларацията на жените социалистки по повод на законопроекта за опрощаване на дълговете на мюфтийството

На проведената общинска партийна конференция, кърджалийските социалисти утвърдиха своите номинации за евродепутати, става ясно от разпространено до медиите прессъобщение. Гости на заседанието бяха зам.-председателя на БСП Деница Златева и областния председател на партията Милко Багдасаров. Общо 31/тридесет и едно/ са  постъпилите предложения от основните партийни организации. Най-много подкрепа е получила кандидатурата на президента на ПЕС Сергей Станишев.

След направени самоотводи, сред които и този на областния председател Милко Багдасаров, предложен от голям брой членове, съобразявайки се с правилата за номиниране и с по-големия брой желания на партийните организации, делегатите гласуваха номинациите на 12 кандидати за евродепутати. Най-голяма е подкрепата за кандидатурата на Сергей Станишев. Останалите кандидати за представители на БСП в Европейския парламент са Петър Курумбашев, Елена Йончева, Валери Жаблянов, проф.Румен Гечев, Деница Златева, Момчил Неков, Корнелия Нинова,  Александър Симов,  Крум Зарков,  Янаки Стоилов,  Георги Пирински .

В края на конференцията делегатите приеха единодушно декларацията на Обединението на жените социалистки, в която те изразяват своята позиция, провокирани от гласувания законопроект,  с който ще бъдат опростени над 8 млн. лв. на мюфтийството. В нея се казва: „Ние, жените социалистки от Кърджали сме крайно възмутени от поредната политическа, задкулисна договорка между двете „съуправляващи“ към момента политически партии ГЕРБ и ДПС, с която се дава възможност за опрощаване на големи дългове,над 8 млн.лв.на, мюфтийството в България, като същевременно техните приходи са над 30 млн. лв. Един антиконституционен, антинароден,  изключително безотговорен акт, една политическа интрига, която  противоречи на разумното мислене и води само до разделение.

Докога? При положение, че днес всички сме свидетели как болници и университети са във фактически фалит и окаяно състояние, а лекари и медицински сестри отиват да изкарват хляба си в чужди държави, когато голям процент от българите не могат да свържат двата края, защото  високите цени на  храните, лекарствата, тока и бензина са непосилни за тях. Не бихме се съгласили младите майки да получават мизерно заплащане  за отглеждане на малкото си дете, а пенсиите на родителите ни години наред  да не бъдат преизчислени.

Водени от здравия разум, ние жените социалистки от Кърджали напълно подкрепяме  предложението на народния представител Елена Йончева  и призоваваме „по принципа, по който ще се опростят над 8 млн.дългове на мюфтийството да бъдат опростени задълженията на болници, детски градини и хора в неравностойно положение.“  Това според нас е справедливата логика!“, завършва декларацията, цитирана в прессъобщението.

1 отговор

  1. Ясен поглед каза:

    Принцип?! Безпринципността е най-големият „принцип“ на ГЕРБ! Трябваше да го разберете до сега, жени-социалистки. МИЛИАРДИТЕ ЗАЕМИ ПОТЪВАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА ДПС И ГЕРБ. Далаверата и сговорът на тъмно, уйдурмата с възродителния процес и етническия мир са най-сериозните „аргументи“ на комунистите от ГЕРБ.Гербаджиите са пещерни комунисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *