Петър Стойчев замина за световното в Мурманск с шина на зъбите Роденият в Момчилград състезател ще атакува злотото в третото световно първенство по ледено плуване

Петър Стойчев замина за Мурманск, Русия, където предстои третото световно първенство по ледено плуване.

Българският състезател, който държи и световния рекорд в „кралската“ дисциплина от 1000 метра (12.15 минути), ще атакува отново златния медал в конкуренцията на над 350 състезатели от цял свят, като този път чистосърдечно си призна, че не си поставя непременно максималистични цели заради „по-младото поколение“, което е настървено за победи и което е сериозна конкуренция за него.

„Очаква се да бъде около 2 градуса над нулата и да вали сняг, а температурата на водата ще е около нулата, обясни плувецът, който досега се е готвил на басейн „Спартак“ при температура на водата 27-29 градуса. – Ще се плува в замръзнало езеро, което ще бъде разрязано с формата на басейн непосредствено преди състезанието, което ще бъде в петък и събота“, допълни Стойчев. Той замина с шина на зъбите заради дентологичен проблем, но успокои, че това няма да повлияе на представянето му. Както е известно Петър Стойчев е роден в Момчилград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *