Цветанов: Дълговете на мюфтийството ще бъдат разсрочени, а не опростени Промяната ще бъде внесена от ГЕРБ между първо и второ четене на Закона за вероизповеданията

Въпросът с опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство претърпя изненадващ обрат. Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви на брифинг в парламента в присъствието на финансовия министър Горанов, че ще бъде направено предложение задълженията на Мюфтийството да бъдат разсрочени, а не опростени.
Промяната щели да внесат от ГЕРБ между първо и второ четене на Закона за вероизповеданията.

Първоначалното решение да се опростят дълговете на всички вероизповедания породи недоволство, тъй като се оказа, че почти всички задължения – около 8 млн. лв., са на Главното мюфтийство. Това даде повод на БСП да обвини управляващите в сделка с ДПС.

Премиерът Бойко Борисов пък се срещна в понеделник с българския патриарх Неофит и главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи.

2 коментара

  1. Илиева нива каза:

    Също като изборните правила. Тука има, тука нема. На това се вика принципност, гербаджийска.И нека някой ме убеди, че повече от 12 % от избирателите гласуват за тях. А къде остана етническият мир, националната сигурност, Косово ?! С тези аргументи ни проглушиха ушите цяла седмица.

  2. Дънди каза:

    Така ли? Как след само няколко дни уйдурмата се смени. Твърде извратено е и новото решение, за да му повярваме, защото не се знае за колко време се отлага внасянето на данъци. Ще изтече срокът на давност и няма да ги внесат. В това е сърцевината на новото „решение“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *