Кметът на Кърджали се срещна с инвеститори от Дания Фирмата се занимава с производство на спортни чорапи

Инвеститорски интерес и възможност за реализация  на производството си на територията на Кърджали заявиха Улрик Палисхож и Ларс Нилсен,  представители на датската  фирма COMFYSOCKS  от  град Хенинг  на среща с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Фирмата е семейна, а собствениците й, които разговаряха с кмета заявиха, че идеята им е да изнесат производството си в България, като са се ориентирали към района на Кърджали. Фирмата работи в сферата на текстилния бранш и се занимава с производство на спортни чорапи. В момента датчаните търсят терен, между 10 и 12 декара, който да бъде подходящ за бъдещата им дейност в нашата страна.

Инж. Азис представи възможностите на общината като място, в което през последните години са инвестирали големи фирми от Европа и САЩ.  Като вариант за реализация на идеята на инвеститорите инж.Азис  представи проекта на общината , разработен по програма  ФАР-ТГС, за нова Индустриална  зона на Кърджали, както и другите обособили се вече в областния център производствени зони.

По време на срещата бяха коментирани ситуацията на пазара на труда, възможностите за набиране на работна ръка и индустриалните перспективи на Кърджали.

По-късно инж. Азис  заедно с инвеститорите направиха оглед и на Индустриалните зони на града, включващи тази разработена по проекта  по ФАР  и старата  зона в района на бившето ОЦК

1 отговор

  1. Avga каза:

    Kmete, zasto ne raboti pak pluvnia zakrit basein na uchilisteto Patar Beron, zasto bg uchenici imat propusnati pluvni uchebni zadaljitelni chasove po zdrave?! Zasto niama pluvni martenski sastezania mejdu selskite uchilista za benthonitova ili azbestova zdravna kupichka na Pipericon?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *