Нинова: Ако не беше БСП, сделката ГЕРБ – ДПС за дълга на мюфтийството щеше да мине! (ВИДЕО) При какви условия ще се разсрочват задълженията, защото едно разсрочено за 50 години задължение, е опрощаване, изтъкна лидерът на БСП.

Ако не беше БСП, сделката ГЕРБ – ДПС за дълга на мюфтийството щеше да мине, заяви на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ръководството на БСП даде извънредна пресконференция, след като в късния следобед вчера настана обрат по темата със задълженията на мюфтийството.

Новото предложение е завоалирано старо. При какви условия се разсрочват задълженията, защото едно разсрочено за 50 години задължение, например, е опрощаване, изтъкна лидерът на БСП.

Сега, като отменихме опрощаването на задълженията на мюфтийството, радикализираме ли се, ще има ли възродителен процес, риторично запита Корнелия Нинова.

 

Тя посочи, че за БСП категорично става дума за сделка между ГЕРБ и ДПС и цената й е оцеляването на правтелството.

 

Затова Нинова предвиди, че законопроектът за вероизповеданията с настъпилите вчера промени, ще бъде одобрен единодушно от депутатите от ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти.

 

И отправи още един риторичен въпрос: „Къде БСП е по-силна – в говорилнята в парламента, където никой не чува нашата различна позиция или извън него?!“

 

Вчера, на пресконференция, която дадоха в кулоарите на парламента лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и финансовият министър Владислав Горанов се разбра, че задълженията на мюсюлманското вероизповедание ще бъдат разсрочени, но не и опрощавани.

Зачертаването на дълга на мюфтийството бе предвидено в един от параграфите в Закона за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, подпсан от лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ и на ДПС Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ. Предвижда се точно той ще отпадне.

 

Затова на Нинова бе зададен и на въпрос, свързан със заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев м.г.
„На заседанието на КСНС не е обсъждан нито закон за вероизповеданията, нито задължения на мюфтийството. Единственото, което бе обсъждано, бе да се реши въпросът с външните финансирания на вероизповеданията. При президента закони не се пишат. Оттам нататък започна изготвяне на законопроекта, в което БСП не е участвала“, отговори Нинова. Тя поясни, че при държавния глава всички са били единодушни, че не трябва да има външно финансиране на вероизповеданията.

2 коментара

  1. Антисорос каза:

    Браво! Нито един от опонентите й в БСП не се обади. От Георги Гергов само се разбра, че Бойко си е опекъл работата с Турски поток. Бойко дава летище София на турска фирма /сякаш е на баща му/ и си мисли, че Турция ще му помогне пред Русия. Б. Б. УНИЩОЖИТЕЛЯТ НА 3 ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ ЗА БЪЛГАРИЯ! Сега ще се навежда на Доган и на турския президент.

  2. ygani каза:

    Uuuuuu, bsp teroristiiiii na bg trezor na bg narod suveren!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *