Разкриват нови социални услуги в бившето училище „Никола Вапцаров” Община Кърджали обяви обществена поръчка за обследване на съществуващата сграда

В сградата на бившето училище „Никола  Вапцаров” в квартал „Веселчане” в Кърджали ще се разкрият две социални услуги  от резидентен тип –   Център за грижа за лица с психически разстройства  и Център за грижа за лица с различни форми на деменция по проект „Заедно за достоен живот”, който се финансира по Оперативна програма „ Региони в растеж” 2014-2020 .

Миналият месец община Кърджали обяви, че събира оферти за възлагане на обществена поръчка за извършване на обследване за установяване на техническите характеристики  и изготвяне на технически паспорт и за извършване на обследване за енергийна ефективност и сертифициране по реда на Закона за енергийната ефективност /ЗЕЕ/ на съществуващата сграда на закритото училище във „Веселчане”.

Поръчката беше разделена на две обособени позиции. Участниците можеха да подадат оферти за една или за две  позиции. Общата стойност на поръчката беше до 4150 лева – за първата обособена позиция – избор на изпълнител за изготвяне на обследване за установяване на техническите характеристики сумата беше до 2800 лв., а за втората – извършване на обследване за енергийна ефективност и сертифициране по ЗЕЕ на съществуващата сграда – до 1350 лв. Офертите трябваше да се отворят на 27 февруари.

Години наред общината търсеше предназначение за  сградата на закритото училище „Никола Вапцаров”. През миналата година беше тя беше одобрена за предоставяне на социални услуги. Общината кандидатства с проект за безвъзмездна финансова помощ за ремонт, реконструкция и обновяване на сградния фонд и обзавеждане.  Новите социални услуги ще бъдат насочени предимно към хората от така наречената трета възраст, каза на преди няколко месеца на пресконференция кметът инж. Хасан Азис.

Валери НЕДЯЛКОВ

1 отговор

  1. Избирател каза:

    Защо е необходима обществена поръчка? ОБЩИНАТА има достатъчно специалисти и специалистки от архитектурния и строителния отдели, които изобщо не са натоварени и се държат с гражданите така, сякаш им искат лична услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *