От Канада: „Дънди Прешъс Металс” отбеляза важно постижение с първия златен концентрат, произведен от открития рудник в Крумовград Това обяви Рик Хаус, президент и главен изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс" - международна минна компания със седалище в Канада

„След години усилена работа и сътрудничество с местните заинтересовани страни, с вълнение обявяваме, че отбелязахме ключово постижение за Компанията: произведохме първият златен концентрат в Крумовград, югоизточна България” – заяви Рик Хаус, Президент и Главен изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс. “Очаква се да произведем концентрат, готов за продажба, през второто тримесечие на тази година. Това е ново начало за Компанията, което ще генерира значителен ръст на производството на злато и свързаните с това свободни парични потоци. Бихме искали да отдадем признание за усилията на нашия екип и да го поздравим за това ключово постижение.”

След като приключиха предварителните пускови дейности на обогатителната фабрика, успяхме да преработим 650 тона руда през технологичните стъпки на трошене, смилане и основна флотация, с производителност около 100 тона на час, и произведохме първия концентрат от находище „Ада тепе“. През следващите седмици ще насочим усилията си да увеличим и оптимизираме производството на обогатителната фабрика, така че да постигнем проектния й капацитет от 105 тона руда на час и планираното извличане на 85% злато.

Прогнозните нива на капиталовите разходи се запазват на ниво 164 до 166 милиона щ.д. спрямо първоначалния разчет за 178 милиона щ.д. Към 28 февруари, 2019 г. постигнахме  97% изпълнение на строителните работи за рудника в Крумовград, при 147 милиона щ.д. инвестиционни разходи.

Планираното златно съдържание в концентрата от Крумовград е между 55 000 и 75 000 унции през 2019 г.

На етап до постигане на проектния ни капацитет сме заложили голяма степен на гъвкавост в производствената ни дейност, предвид различните съдържания на рудата, добита и складирана на табан в Крумовград.  На базата на минералните запаси на рудника в Крумовград , през първите пет години откритият рудник ще произвежда концентрат със средно съдържание 100 000 унции злато на година, и средно  85 000 унции съдържание за целия експлоатационен живот на рудника, при около 404 щ.д. кешови разходи на унция.

За „Дънди Прешъс Металс“

„Дънди Прешъс Металс“ Инк. е международна минна компания със седалище в Канада, чиято дейност включва придобиване на проучвателни площи и находища на полезни изкопаеми, проучване, разработване, добив и преработка на руди на благородни метали. Производствените предприятия на Компанията включват: рудник „Челопеч“ (България), който произвежда меден концентрат със съдържание на злато и сребро, и пиритен концентрат със съдържание на злато; открит рудник в Крумовград, който произвежда златен концентрат; и металургичното предприятие за преработка на комплексни концентрати (Цумеб, Намибия). ДПМ участва и в проучването и разработката на други златни находища в Канада  и Сърбия, с 10.5% дялово участие в компанията „Сабина Голд енд Силвър“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *