Над 100 екипажа участват в „Кърджали Офроуд Фест” Кърджали за шести път е домакин на състезанието, което тази година е първи кръг от Балканската купа

Medium %d0%be%d1%84%d1%80%d0%be%d1%83%d0%b4   %d0%9a%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b8

Кърджали за шести път е домакин на Офроуд фест, който стартира днес. Състезанието е първи кръг от Балканската купа за тази година.

Над 100 са екипажите, които участват в надпреварата. Има представители от Гърция  и Турция, за първи път гостуват състезатели от Казахстан.

”Изключителен интерес предизвикат автомобилите с тръбна конструкция без серийно производство в клас „Прототипи”, които са с големи  възможности и атрактивен външен вид, управлявани от турски и гръцки състезатели”, съобщи Тодор Христов, организатор на надпреварата. По думите му интересът расте с всяка и измината година,  през последните пет години са участвали над 1000 души.

„Общата дължина на маршрута тази година е 300 км. Местата са много атрактивни”, съобщи Христов. Той уточни, че и този път  в последния ден на състезанието на 17 март край Водното огледало в Кърджали ще участва  и кметът Хасан Азис, който ще се опита да премери сили в клас UTV/ бъгита. Очаква се много любители на високите скорости да наблюдават гонките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *