Увеличение на гражданските и намаление на наказателните дела в Окръжния съд Кърджали Общо във всички съдилища са разгледани 5 444 дела - 3 265 граждански и 2 179 наказателни

Увеличение на гражданските дела на първа инстанция и намаление на наказателните сочи статистиката за 2018 година от Окръжния съд в Кърджали. Това съобщи пред журналисти председателят на Окръжния съд в Кърджали Георги Милушев. Вчера се проведе отчетът на магистратите. На него присъства и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.
Георги Милушев: В Окръжен съд Кърджали първоинстанционните дела бележат намаление като цяло в сравнение с 2017 г. Тук има един интересен факт, че имаме голямо увеличение на гражданските дела и голямо намаление на наказателните дела. Във всички районни съдилища в съдебен район Кърджали тази година има увеличение като цяло – общо във всички съдилища са разгледани 5 444 дела. По видове те са граждански 3 265 и наказателни 2 179. Може да се направи едно обобщение, че гражданските дела се повишават, като под граждански разбираме общо граждански и търговски. Причината трябва някой да я изследва. Ако се направи един анализ, трябва да се стигне до извода, че гражданският оборот нещо се е раздвижил. По принцип гражданските дела касаят гражданския оборот между хората и фирмите.
http://bnr.bg 

 

1 отговор

  1. E каза:

    A v procenti spriamo broi trudovo zaeto mestno naselenie kam otchetnoto vreme?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache