Школата на бившия треньор на братята Пулеви участва на турнира в Кърджали За трите дни на ринга излизат общо 170 състезатели от над 50 клуба

Българският бокс винаги е бил много силен на световно ниво. Това каза за Радио Кърджали една от легендите в треньорската школа на българския бокс Борислав Бояджиев, познат като треньор на едни от най-големите боксьори през последните години братята Пулеви. Той участва със своята школа по бокс в тридневния турнир на Държавното лично първенство 1-ви кръг и Купа България – юноши, който се провежда в Кърджали.
Борислав Бояджиев: Сега с това поколение, което е в юношеските отбори, националните отбори, както при младшата възраст, така и при младежите мисля, че много скоро много силни боксьори ще попълнят мъжкия национален отбор и ще постигнат отново големи резултати.
Аматьорският бокс е пазарът, на който могат да те забележат големите компании, добрите мениджъри в света и да ти подадат ръка, да започнат да развиват твоята кариера.
Всички ние искаме още през 2020 г. да имаме нов олимпийски шампион. Много пъти съм казвал, че когато боксът е добре, всички ние, които се занимаваме с бокс, малко или много сме добре, общата картинка е добра. Това би било много голяма реклама на спорта. Всички искаме да е 2020 г. Надявам се силно да имаме скоро олимпийски шампион, защото наистина от последния ни олимпийски шампион досега минаха доста години. Последният олимпийски шампион е Даниел Петров през 1996 г., сами можете да си направите сметка колко време е минало от тогава.
Днес е последният ден от тридневния турнир на ДЛОП 1-ви кръг и Купа България Юноши в Кърджали. За трите дни на ринга излизат общо 170 състезателя от над 50 клуба.
http://bnr.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *