11 души се включиха в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи“ в Кърджали Млади хора на възраст между 25 и 35 години доброволно дариха кръв, за да спасят един човешки живот

Младите хора бяха мнозинство сред пожелалите да дарят кръв в днешната инициатива на Ротаракт Кърджали и доброволците на младежката организация на БЧК. Само за 3 часа кръв са дарили 11 жители от областния град на възраст между 25 и 35 години. Те оценяват като успешна акцията за безвъзмездно кръводаряване под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“.
„Нашата организация провежда акции по кръводаряване вече шеста година. Имаме желание да провокираме младите хора най-вече, защото те са първо тези, които имат право да даряват и, второ, да дариш кръв и да спасиш живот е едно дело, което може да даде много, чисто в човешки аспект“, каза Петър Петков.
Към думите му се присъединява и Айтен Сабри: „Добре е да има благотворителност и да даряваме кръв, за да спасим един човешки живот. Приканваме повече хора да се включват в такива кампании“, категорична е тя.
„Искам да помагам на хората и да ги караме да се усмихват и да бъдат добре. Днес видяхме доста хора, които искаха да дарят кръв, но не успяха, защото са с ниско кръвно. Но това ни кара да се радваме, защото го има желанието“, допълва Виктория, която от две години е доброволец в БМЧК, в Кърджали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *