Туристи от Карнобат: Имате хубав град, но нямате кошчета!? Сигурно са прави, по новия пост от „Възрожденци”  към града има само едно, и то е счупено

Мъж и жена ме спряха в неделя по средата на въжения мост за „Възрожденци” над Водното огледало. Попитаха ме – това ли е Водното огледало. Казах им – да. По израженията на лицата  долових, че не са особено впечатлени от видяното. Разбрах, че знаят, че нашумялото Водно огледало е част от река  Арда, и че се намира между два язовира. Вероятно са си представяли нещо по-голямо  изкуствено езеро с атракции по него. Към Водното огледало интерес проявяват много гости на Кърджали. Това ме кара да попитам общината –  не е ли възможно на мостовете над Водното огледало  да се поставят информационни табели например с данни – кога е построено, каква площ обхваща, колко е дълбоко, каква е значението му.

Допуснах, че мъжът и жената са в Кърджали заради офроуд състезанието, което в този момент се провеждаше по затвореното трасе в близост до въжения мост. Попитаха ме какво има там, защо са се събрали толкова  хора. Казах им, че от шест години всяка пролет тук се провежда офроуд състезание.  Предположих, че ще проявят интерес и ще се присъединят към публиката, но не познах. Върнаха се обратно към „Възрожденци”, откъдето бяха дошли. Споделиха, че са от Карнобат, отиват на почивка в Баните, Смолянско и използват момента  да видят Кърджали, Дяволския мост край Ардино, а на връщане ще се качат на Перперикон.

Изненадващо жената ми каза: Имате хубав град, но нямате кошчета. В ръката държеше фас от цигара. Вероятно търсеше място къде да го изхвърли. И наистина по бул. „Христо Ботев” кошчета има тук-там, а дали са най-подходящи – е друг въпрос. По новия мост за „Възрожденци”  по десния тротоар от квартала  до кръстовището на ул. „Републиканска” и ул. „Булаир” има само едно кошче, и то е счупено.

Гостите споделиха още, че са впечатлени от голямото жилищно строителство в Кърджали, но много от апартаментите били празни. Вероятно този извод са си направили, че по прозорците няма щори и пердета, а по терасите проснато пране.

Изразиха огорчението си, че не са успели да видят стената на язовир „Кърджали”.  Спрели да попитат как може да стигнат до там.  Човекът, към когото се обърнали, им казал, че до язовирната стена не пускат граждани и се върнали.  Срещал съм и други от други краища на България недоволни, че не са ги пуснали да видят язовирната стена.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *