Какво прави общината в Кърджали, за да няма пътни инциденти по булевард „Беломорски” Питането отправя Радослав Милев, общински съветник от Реформаторския блок в местния парламент:

С наближаването на летния сезон автомобилният поток по него към гранични пункт „Маказа“ се засилва, от пътни инциденти са застрашени най-вече учениците

 

Общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев е внесъл питане до кмета на общината инж. Хасан Азис какви мерки ще предприеме той и ръководената от него администрация, за да не се допуснат инциденти и да се осигури  безопасността на гражданите във връзка с увеличаващия си автомобилен трафик към Кърджали.

С наближаване на летния сезон трафикът, както всяка година, ще се засили и ще застраши най-вече учениците от близките до булевард „Беломорски” училища. Допълнителна заплаха за живота и здравето на  кърджалийци идва и от липсата на улично осветление, особено на пешеходните пътеки, твърди общинският съветник.

От кмета  Радослав Милев иска да получи подробна информация за мерките, които общинската администрация ще предприеме за подобряване на безопасността и безпрепятственото движение на гражданите от входа на  Кърджали по булевард „Беломорски” до изхода по посока към граничния контролно-пропускателен пункт „Маказа“.

Както е известно, всяко  лято  автомобилният поток през Кърджали към Гърция през „Маказа” рязко се засилва. Най-натоварени са булевардите „Беломорски” и „Първи май” в квартал „Веселчане“. През летните месеци в тези участъци се увеличават пътните инциденти. Единственото решение на проблема е изграждането на околовръстен път на Кърджали. През последните месеци почти нищо не се говори докъде е стигнал проектът.  Изграждането му ще изведе тежкотоварния трафик извън областния  град, ще повиши безопасността на движение  на хора и автомобили.

Радослав Милев очаква отговор на поставения въпрос на предстоящото през следващата седмица заседание на Общинския съвет.

Валери НЕДЯЛКОВ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *