Кърджалийските актьори са на сцена и на своя празник Изгряващата звезда Кристина Топалова представя пред родна публика „Сексът – начин на употреба“ на режисьора Николай Волев на 26 март

В навечерието на Световния ден са театъра – 27 март, актьорите от Театрално-музикалния център „Димитър Димов“ в Кърджали ще бъдат на сцена в Пещера, в Батак, в Стара Загора и други градове. Ден преди да се поздравят за професионалния си празник, на 26 март, гостуват с комедията на абсурда „Няма места“ на автора Емил Йотовски в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. По-рано през деня детската публика в старопрестолния град се среща с героите от „Безопасна приказка“ на режисьора Гълъб Бочуков.

В същия ден сцената на  театъра в областния град е отстъпена на родената в Кърджали изгряваща звезда на родния театър Кристина Топалова. Тя се представя с моноспектакъла „Сексът – начин на употреба“ на режисьора Николай Волев. Представлението по Дарио Фо е нетрадиционна изява в театъра на именития ни кинорежисьор, познат с филмите си „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“ и др. Началният час на спектакъла също е 19.30 и е избран от актрисата. Чакането повече от 12 години да се появи актриса, която да осъществи идеята, си е струвало, признава Николай Волев.

Световният ден на театъра се отбелязва на 27 март от 1961 година с решение на Деветия конгрес на Международния театрален институт към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). Освен разнообразните прояви по повод Световния ден на театъра, у нас той се отбелязва и с връчването на наградите „Икар“ – най-престижното отличие за сценично изкуство в България.

Всеки един ден би трябвало да се счита за театрален ден, тъй като наша отговорност е да продължаваме традицията да забавляваме, образоваме и просветляваме своите зрители, без които нямаше да ни има, цитира Джуди Денч, отправяйки своя поздрав към колеги и публика директорът на  театър  „Димитър Димов“ в  Кърджали Гълъб Бочуков.

13 години  Николай Волев търси новата си муза Кристина, за да “атакува” театъра. 24-годишната актриса, родена в Кърджали, изпълнява  27 роли в „Сексът – начина на употреба“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache