Кърджали е домакин на Национална конференция на учителите по немски език На форума ще гостуват представители на посолствата на Германия и Австрия

На 29 март (петък) от 17.00 часа в Конферентната зала на хотел „Арпезос“ ще бъде открита официално 28-та Национална конференция на Дружеството на учителите по немски език в България.

Форумът се осъществява под патронажа на Негово превъзходителство Херберт Залбер – извънреден и пълномощен посланик на Федерална Република Германия в България и с подкрепата на „Гьоте институт“ – България, Фондация „Ханс Зайдел“ – България, Министерство на образованието и науката и Департамента за информация и  повишаване квалификацията на учители към Тракийски университет – Стара Загора. Съорганизатор на конференцията е Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали.

На откриването на високия форум се очаква да гостуват представители на посолствата на Германия и Австрия, сред които: Негово превъзходителство Херберт Залбер – извънреден и пълномощен посланик на Федерална Република Германия в България,  Себастиан Клеве – ръководител на отдел „Култура и медии“ в Посолството на Федерална република Германия в България, Анета Генкова – ръководител на отдел „Култура“ в посолството на Република Австрия, Йорг Каснер – ръководител на Консултантския отдел по немски език към Посолството на Германия и Забине Брахман – Босе – ръководител на отдела по немски език към Гьоте институт – България.

Събитието ще бъде уважено също от областния управител Никола Чанев.

Форумът ще продължи до 31 март. В рамките на конференцията ще се проведе и Общото събрание на Дружеството на преподавателите по немски език в България. Български и немски издателства ще представят новите си учебни материали за немски език.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache