Кърджали е домакин на Национална конференция на учителите по немски език На форума ще гостуват представители на посолствата на Германия и Австрия

На 29 март (петък) от 17.00 часа в Конферентната зала на хотел „Арпезос“ ще бъде открита официално 28-та Национална конференция на Дружеството на учителите по немски език в България.

Форумът се осъществява под патронажа на Негово превъзходителство Херберт Залбер – извънреден и пълномощен посланик на Федерална Република Германия в България и с подкрепата на „Гьоте институт“ – България, Фондация „Ханс Зайдел“ – България, Министерство на образованието и науката и Департамента за информация и  повишаване квалификацията на учители към Тракийски университет – Стара Загора. Съорганизатор на конференцията е Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали.

На откриването на високия форум се очаква да гостуват представители на посолствата на Германия и Австрия, сред които: Негово превъзходителство Херберт Залбер – извънреден и пълномощен посланик на Федерална Република Германия в България,  Себастиан Клеве – ръководител на отдел „Култура и медии“ в Посолството на Федерална република Германия в България, Анета Генкова – ръководител на отдел „Култура“ в посолството на Република Австрия, Йорг Каснер – ръководител на Консултантския отдел по немски език към Посолството на Германия и Забине Брахман – Босе – ръководител на отдела по немски език към Гьоте институт – България.

Събитието ще бъде уважено също от областния управител Никола Чанев.

Форумът ще продължи до 31 март. В рамките на конференцията ще се проведе и Общото събрание на Дружеството на преподавателите по немски език в България. Български и немски издателства ще представят новите си учебни материали за немски език.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache