Кристина Топалова завладя публиката в родния Кърджали Сред нестихващи аплодисменти Николай Волев, режисьор на „Сексът – начин на употреба“, вдигна на ръце  Криси, уверен в нейното бъдеще

 Исках да видя Криси Топалова преди да се качи на сцената на кърджалийския театър и да покаже наживо любовта си към изкуството и своите съграждани.  Да я прегърна и да я окуража с моето доверие в нея, в нейния успех, въпреки че го направих виртуално по фейсбук. Но както разбрах от Николай Волев, режисьора на постановката „Сексът – начин на употреба”, тя си имала свой „ритуал” за съсредоточаване пред всяко свое участие и избягвала всякакви странични емоции преди него. Но така пък и аз самата се подготвих за това, което ми предстоеше да видя, да „скоча” направо в трепета, който изживяваше и Криси пред срещата й с родна публика.

А тя, публиката, добре осведомена, също чакаше притихнало и с вълнение изявата на своето крехко, но дързостно в мечтите си момиче и беше изпълнила до краен предел салона и балкона на театъра. Което е и мерилото,  критерият за т.н. художествена стойност на изкуството. Предусещането за нещо ново, необичайно и много истинско. Без имитации и предрасъдъци. И, разбира се, за спазването на границите, извън които се нагазва в пошлото.

И като за първа среща с талантливата си съгражданка, в началото тя реагираше малко колебливо, проучващо, но съвсем неусетно Криси я въвлече в своята напориста и всеотдайна енергия, в многото си превъплъщения в най-различни персонажи, с което дойдоха и съвсем заслужените реакции, накрая избухнали в дълги и благодарствени аплодисменти. Така и доказа за пореден път, че Кърджали не е място за периферно изкуство, че в него живеят хора с много тънка чувствителност за тънкия хумор, за иронията и себеиронията, дори и когато тя се отнася до най-интимните сфери в живота ни.

Съвсем заслужени аплодисменти получи и режисьорът на моноспектакъла Николай Волев, който видимо много доволен от свършената работа, вдигна на ръце  Криси и оповести нейното бъдеще, че един ден кърджалийци много ще се гордеят с постиженията на своята съгражданка.

Но това се отнасяше за тези, които още не бяха видели играта на толкова младата, но вече много талантлива наша актриса.  Свидетелите на нейния талант вече чувстват тази гордост с пълна сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache