Излезе новата книга на Христо Красин „Вълчан войвода и диамантите на Султана“! Романът вече е на пазара и очаква любителите на качественото художествено слово

Христо Красин

„Поредицата романи за Вълчан войвода на писателя Христо Красин не са просто приключенски четива! Не са  самоцелни увлекателни сюжети, които  ни забавляват и подхранват въображението ни с възможните богатства, които бихме могли да имаме и ние! Придържайки се към картината на хайдушкия живот, която ни рисува поп Мартин в дневника си, авторът със свойствения си многопластов език и колоритен щрих и с  аналитичното си мислене ни дава широка картина на бита, на  обичаите и тъжненията на българите в условията на османското иго.
А чрез ежедневието на хайдутите, което ни описва, потапя въображението ни в дълбоките води на   типичната за българина народопсихология“ Това ни казва литературният анализатор и критик Ивайло Начев в своя рецензия по повод поредната книга на родопския творец.  Романът вече е на пазара и очаква любителите на качественото художествено слово!
Изданието е на ИК „Сатори Ко“, София с Управител Бойко Беленски.  НЖ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache