Приемат документи за записване в детска градина „Мир” в Кърджали Откриват я официално в началото на новата учебна година

На 11 май 2018 година правиха първа копка на детска градина „Мир“

Със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Хасан от 1 април е обявен прием на документи за записване на деца от 2 до 7 години в детска градина „Мир”. В яслената група има 36 места, а в първа, втора, трета и четвърта група – по 25.

Документите се подават в Информационния център на общината. Крайният срок е последният работен ден на април. Заявления ще могат да се подават и извън определения срок, като приемът ще се осъществява в зависимост от свободните места и по реда на постъпване на заявленията.

В заповедта на кмета се уточнява, че децата ще се приемат от 15 септември. Комисия, определена от кмета, ще извърши класирането.

Както „Нов живот” писа, детска градина „Мир”, която се намира в квартал „Студен кладенец”, се възстановява по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.  Тя не работеше повече от  20 години. Беше разбита и ограбена. Строителните работи по възстановяването й започнаха през май миналата година. Изпълнител на обекта е „Екип холдинг” ЕООД.

Предстои откриване на детска градина „Мир”. Една тема, която от време навреме се повдига от общинските съветници, обикновено от опозицията  – ще има ли нова детска градина или не. Ето, за новата за учебната 2019/2020 г. ние ще имаме нова детска градина, една от най-хубавите, заяви кметът на общината инж. Хасан Азис.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache