Приемат документи за записване в детска градина „Мир” в Кърджали Откриват я официално в началото на новата учебна година

На 11 май 2018 година правиха първа копка на детска градина „Мир“

Със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Хасан от 1 април е обявен прием на документи за записване на деца от 2 до 7 години в детска градина „Мир”. В яслената група има 36 места, а в първа, втора, трета и четвърта група – по 25.

Документите се подават в Информационния център на общината. Крайният срок е последният работен ден на април. Заявления ще могат да се подават и извън определения срок, като приемът ще се осъществява в зависимост от свободните места и по реда на постъпване на заявленията.

В заповедта на кмета се уточнява, че децата ще се приемат от 15 септември. Комисия, определена от кмета, ще извърши класирането.

Както „Нов живот” писа, детска градина „Мир”, която се намира в квартал „Студен кладенец”, се възстановява по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.  Тя не работеше повече от  20 години. Беше разбита и ограбена. Строителните работи по възстановяването й започнаха през май миналата година. Изпълнител на обекта е „Екип холдинг” ЕООД.

Предстои откриване на детска градина „Мир”. Една тема, която от време навреме се повдига от общинските съветници, обикновено от опозицията  – ще има ли нова детска градина или не. Ето, за новата за учебната 2019/2020 г. ние ще имаме нова детска градина, една от най-хубавите, заяви кметът на общината инж. Хасан Азис.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache