Уникален пешеходен мост ще свързва първа и втора част на парк „Арпезос – Север” В община Кърджали  ще ремонтират улици и тротоари на стойност над 5 млн. лева

Уникален пешеходен мост ще свързва първа и втора част на парк „Арпезос – Север” в Кърджали. Той ще бъде един от новите символи на града, каза пред журналисти кметът на общината инж. Хасан Азис. Конструкцията е метална и нестандартна. Няма такава на друго място в страната.  Кметът също е настоявал тя да бъде в такъв вид.

Един от възможните варианти е бил между двете части на парка да се направи стоманобетонен мост с една греда. Кметът се е отказал от тази идея. Очаква се новото съоръжение, което предстои да бъде изградено, да предизвика голям интерес не само  сред  кърджалийци, но и сред гостите на града.

Кметът съобщи, че стартира проект за рехабилитация на улици и тротоари в Кърджали  на стойност 5 052 148 лева. В рамките на 30 месеца ще се изпълняват пет обекта. Строителните работи ще обхващат рехабилитация на инфраструктурата  и тротоарите  и въвеждането на енергоспестяващо улично  осветление. В  централната градска част ще  бъдат ремонтирани ул. „Екзарх Йосиф”, ул. „Отец Паисий,  ул. „Републиканска”, ул. „Генерал Чернозубов” и ул. „Самуил”. В квартал „Възрожденци” нова асфалтова настилка и нови тротоари ще имат улиците„Райко Жинзифов” и  „Христо Данов”, а в старата градска част – площад „Хаджи Димитър” и  улиците  „Иван Вазов” , „Климент Охридски” и  „Добруджа”.

Валери НЕДЯЛКОВ

1 отговор

  1. Колето каза:

    Стига бе тия от ДПС май и те са супер мошеници .. за 5 млн . лева ще оправят цяло Кърджали . Те само няколко части .. срам и позор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache