Завърши Третият международен турнир по тенис на маса на Ротари клуб в Момчилград Турнирът е включен в Националния календар на страната и в Международния календар на Световната федерация по тенис на маса

В неделя, в Момчилград, завърши Третият международен турнир по тенис на маса на Ротари клуб в Момчилград за деца до 12 години и за ветерани. Той бе под патронажа и за наградите на Ротари клуб в Момчилград и бе проведен със съдействието на Община Момчилград и СКТМ ”Родопи”. В него взеха участие 80 състезатели от 21 клуба от Великобритания, Гърция, Турция и България.
На турнира присъства със съпругата си и Рой Нортън – бивш президент на Международното общество на ветераните по тенис на маса.
В петък завършиха състезанията за деца до 12 години.
При момчетата в личното победител е Вангелис Дернексис от клуб „Александрополис”.
На двойки първи са Стилян Стаменов и Станислав Димитров от Стамболийски.
При момичетата първа е представителката на домакините Елиф Ибрям. Тя и Селен Сезгин са първи и на двойки.
е случаен бе денят събота, в който започна турнирът на ветераните. Тогава бе Световният ден на тениса на маса.
Във възрастова група 40-49 години първи стана Танер Тахир от Момчилград.
В група 50-59 години победи Тихомир Мичев от Варна.
При групата 60-69 години първото място зае Коста Титев от Стара Загора.
Групата 70 плюс бе оглавена от Рой Нортън.
Двойки – мъже:
40-59 години. Победители са Танер Тахир и Данаил Маринов.
60 плюс. Победители станаха Росен Иванов от Варна и Николас Дуку от Кавала, Гърция.
Победителите бяха наградени с купи, медали и грамоти.
Между връчилите наградите бяха Фикрет Хабиб – президент на Ротари клуб – Момчилград, Ерсин Юмер, председател на СКТМ ”Родопи”, заместник-кмет на община Момчилград Севдалин Огнянов.
Те поздравиха участниците, а Фикрет Хабиб каза:Вратите на Ротари клуб са отворени за всички участници. Заповядайте отново в следващите турнири!
М.с. Димитър Караиванов връчи от името на организационния комитет почетен плакет на Мехмед Исмаил- паст президент на Ротари клуб- в знак на благодарност.
Споделени и мнения:
Шърна Чембърс-Великобритания: Аз не играя тенис на маса, но го обичам. Придружавам на турнира съпруга си Рой Нортън. Аз съм възхитена и пленена от Момчилград и от  турнира.
Костас Христос и Теологос Капетанис – Гърция- президентът и старши- треньорът на клуб Янина: Момчилградският тенис на маса намери в наше лице нови приятели. Връзките ни ще продължат и ще се разширяват.
На прощаване гостите се разделиха с домакините с аплодисменти и поздравления за отличното посрещане.
Голямата новина, която съобщи м.с. Димитър Караиванов бе, че турнирът е включен в Националния календар на страната и в Международния календар на Световната федерация по тенис на маса. Това е уважение и признание към момчилградския тенис на маса.
Текст и снимки: Стайко Кафов

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache