Нелегален превоз към Западна Европа разкриха инспектори на НАП в Кърджали Проверяват 170 собственици на микробуси за съответствие на имущество и доходи

Пет микробуса, превозващи нелегално пътници към Западна Европа, бяха проверени вчера от инспектори от Фискален контрол на НАП в Кърджали. Всички без изключение извършват нерегламентиран превоз и не издават никакви фискални документи за парите, които получават от пътниците, стана ясно по време на проверките. Бусовете са шофирани от един човек в продължение на повече от 24 часа непрекъснато, което представлява пряка опасност за сигурността на пътниците. От НАП ще сезират Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за констатациите си.  Собствениците на микробусите ще бъдат глобени с до 2000 лв. и те ще бъдат запечатани за срок до един месец, съобщават от приходната агенция.

Акцията на НАП срещу нелегалните превози започна преди седмица и ще продължи в следващите месеци. В приходната агенция има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина без да отчитат приходите си.
Паралелно с проверките на пътя започват и инспекции за съответствие на имущество и доходи на 172 собственици на микробуси, които системно преминават през  граничните контролно-пропускателни пунктове. Информация за потенциално нерегламентирани превози е подадена в НАП от „Гранична полиция“, като има физически лица, притежаващи десетки микробуси, движещи се към Западна Европа поне веднъж седмично. Някои от собствениците не са декларирали никакви доходи в последните 5 години, а притежават солиден автопарк и недвижими имоти. Недекларираните доходи ще бъдат обложени с данък, заедно с изтеклите лихви, допълват от НАП.
„Ще си съдействаме с органите на МВР, Автомобилна администрация и Гранична полиция за въвеждане на ред в сектора в интерес на потребителите на такива услуги“, каза по повод проверките директорът на „Фискален контрол“ в НАП Спас Шишков.

Снимки: Нова телевизия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 коментара

 1. Прозорлив каза:

  И тези хора искат да си купят ТЕЦ. Налага им се да не отчитат приходи , за да не плащат данъци.

 2. Кольо Графа каза:

  За дребни пари НАП им вади душата на хората. А за окрадените милиарди – нито дума. И ще ни карат да вярваме, че имало държава.

 3. Ъглови мисли каза:

  Искаме ли такива акции на НАП и срещу апартаментгейтовите съучастници? Те дали ще плащат истински полагащите се данъци за интересно придобитите доходи…

 4. Анонимен каза:

  Това е организирано от арда тур хасково

 5. Asei каза:

  Malaki, a dosega kakvo vijdali?!

 6. İvo каза:

  Mrısni dolni 6to ne proveryavate depotatite boklutsi dolni

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache