Творческа вечер с поета Ивайло Балабанов  на „Южна пролет“ в Хасково 41 млади автори участват в националния конкурс за дебютна литература  от  17 до 19 април

41 са младите автори, които участват в 47-ия национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково, съобщиха на пресконференция в общината.
24 са в жанра поезия, проза – 18, детска литература – двама. 15-годишната Мария Гешева от Русе е най-младият автор с книгата си „Един почти истински свят“. Сред участниците от региона са София Милева, Захарина Тонева, Павел Павлов, Виктор Стоянов, Делян Балев, Гочо Гочев.
Всички ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Симеон Янев. В рамките на литературните дни традиционно се връчва и наградата за цялостен принос в литературата и изкуството „Александър Паскалев“. Литературните дни и националният конкурс са от 17 до 19 април. Огънят на „Южна пролет“ ще запали поетесата от София Невена Борисова, която е лауреат от 2009 година.
В програмата на литературните дни е  предвидена  творческа вечер с поета Ивайло Балабанов, литературна занаятчийница и базар на книгата с 13 издателства, шатри на местни автори и на дебютантите.
От община Хасково допълниха, че бюджетът на литературните дни е 29 700 лв. НЖ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache