Задържаха Лютви Местан след тежка катастрофа, в която загина бебе Инцидентът стана в неделя по главния път към ГКПП „Маказа”, около 13:30 ч. днес в района на село Загорско на международния път за Гърция през ГКПП „Маказа“

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан заради тежкото меле край Маказа, при което загина 6-месечно бебе, а други трима бяха ранени, съобщиха от МВР.
Срещу Местан все още няма повдигнато обвинение. Той е задържан за 24 часа по закона за МВР.
Лидерът на ДОСТ ще прекара следващото денонощие в болница под охрана. Това ще се случи по преценка на лекарите.
До този момент е известно, че при включване в главния път „Фолксваген”-ът на Местан се сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца – на 10 години и на 6 месеца.
След инцидента бебето е починало. Майката, бащата и второто дете са отведени в МБАЛ „Атанас Дафовски” за оказване на медицинска помощ.
Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова уточни, че Лютви Местан не се ползва с имунитет, тъй като той не е регистриран в ЦИК като кандидат за евродепутат, така че няма пречка за неговото задържане.
Катастрофата стана в неделя по главния път към ГКПП „Маказа”, около 13:30 ч. днес в района на село Загорско на международния път за Гърция през ГКПП „Маказа“.
До този момент е известно, че при включване в главния път „Фолксваген”-ът на Местан се сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца – на 10 години и на 6 месеца. Бебето е починало, 10-годишното дете е откарано с линейка до Спешното в Кърджали, а майка му в Момчилград.
Самият Местан е с изкълчена китка. По данни на свидетели той заедно със свои съпартийциу които са били в друга кола зад него, са се връщали от село Слънчоглед, където са имали среща с приятели. Прибирайки се към Кърджали двете коли са били в пакет. Първи е карал Местан.
Единственият шанс да не се бе случвало това е да не бях там, каза Местан пред bTV и твърди, че е спрял пред знака Стоп.

1 отговор

  1. Ахмед Юмер каза:

    Защо един партиен лидер кара колата си сам, няма ли си шофьор, охрана…Въпреки че има много заплахи за живота и…. Много ми е интересно това… Всички знаем че Местан беше заплашен с живота си и се приюти в Турския консул…. Този случай е много интересен, ще следиме с внимание…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache