Елис от Върбен спечели европейска титла за Азербайджан В родното й село се гордеят с големия успех на тяхното момиче

Елис Манолова  от кирковското село Върбен спечели европейска титла за жени за Азербайджан в категория  до 65 килограма от Европейското първенство, който се проведе през миналата седмица в Букурещ. На финала тя победи представителката на домакините. По пътя към върха надви още шведка,  германка и финландка. Новината за големия успех се посреща с голяма радост от нейните съселяни. Завоеванието и оценят като постижение за цялата Кирковска община, Кърджалийска област и България, макар че е с екипа на Азербайджан. Спортната кариера на Елис  започва от клуб „Еньо Вълчев” в Димитровград. Преди да замине за Азербайджан се бори за България. Първия си медал за родината носи на 15 години. През 2012 г. печели европейска титла за кадетки в Катовице. Има и бронзово отличие от световното първенство за кадетки. През миналата година е на първо място в нашето държавно първенство.

 

Под флага на Азербайджан става световна вицешампионка за девойки. Носителка е на златен медал от четвъртите ислямски олимпийски игри в Баку. През миналата година  завоюва сребърен медал от Световното първенство по борба до 23 години в румънската столица Букурещ. Вицеевропейска шампионка е при жените.

Личен треньор на Елис е баща й Филип Манолов. Той е доволен от отличното представяне на дъщеря си на Европейското в Румъния.

Валери НЕДЯЛКОВ

1 отговор

  1. Huseyin Osman каза:

    BRAVO ELIS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *