Златното ни момиче в борбата Айча Халибрям с бронз от Бургас Хората не могат да повярват, че с тренировки в мазето на кметството в Опълченци можем да печелим титли, каза треньорът Аталай Сюлейман

Златното ни момиче в борбата Айча Халибрям се окичи с бронзов медал на заключителното състезание за годината в Държавния личен отборен шампионат за момичета, което се проведе в Бургас. Нашата състезателка завоюва третото място в изключително силна конкуренция. Айчя се състезава в по ниска категория-до 66 кг, което също се отрази на представянето й. Другата наша състезателка Сонгюл Мехмед загуби малкия финал в категория до 50 кг  и завърши пета.

Ще припомним, че Айча грабна злато в свободната борба при първо стъпване на тепиха в конкуренция на 178 момичета. Състезателката на Спортния клуб по борба Кърджали Айча Сунай Халибрям взе златен медал в най-тежката категория до 70 кг на държавното лично първенство по свободна борба, което се проведе в Горна Оряховица. Любопитното е, че Айча бе тренирала само от два месеца, но грабна и купата за най-технична състезателка при първо участие на републиканско състезание. Съдиите я лишиха от купата за най-резултатна. До този момент Айча е тренирала футбол и е изграден боец, което накара треньорът на клуба да я включи в състава за държавното лично първенство за момичета.

Айча е първата златна медалистка на Кърджали при момичетата. Миналата година имахме шампионка при кадетките, сподели треньорът й Аталай Сюлейман. Той прогнозира бляскаво бъдеще на Айча заради упоритостта и трудолюбието й.

Всяка година вземаме медали. Хората не могат да повярват , че с тренировки в мазето на кметството в Опълченци можем да печелим титли, каза още Аталай Сюлейман. В момента в клуба тренират шест момичета.

Сонгюл Мехмед е бронзова медалистка от миналата година. Аталай Сюлейман е категоричен , че Сонгюл се е борила със сърце.

Треньорът смята, че и двете момичета са много трудолюбиви и перспективни. Нужна е малко помощ от община и общественост, за да имаме още медали в свободната борба, която е традиционен спорт за Източните Родопи.

Георги КУЛОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache