Лютви Местан е освободен от ареста в Кърджали По-късно през деня се очаква прокуратурата да излезе с информация по случая

Лютви Местан е освободен от ареста, потвърдиха за БТА от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

Той бе задържан вчера за 24 часа след пътен инцидент на главен път към ГКПП „Маказа“, при който почина шестмесечно бебе и пострадаха още трима души.

По-късно през деня се очаква прокуратурата да излезе с информация по случая.

При пътния инцидент вчера загина шестмесечно бебе, а майка му, 10-годишният ѝ син и бащата пострадаха.

Пред телевизията вчера (14 април) Местан заяви: „Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там“. Лидерът на партия ДОСТ отбеляза, че е спрял на знака „Стоп“. Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. в неделя на главния път за ГКПП „Маказа” – на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на село Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. Загива шестмесечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак „Стоп”, преди да излезе на главния път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *