Международен форум на медици откриват в Кърджали Участие в него ще вземат специалисти от съседните региони на България и Гърция

Международен форум на медици ще се проведе в Кърджали от 22 до 24 април. Той ще бъде посветен на стандартите за здравеопазване и безопасни условия на труд. Участие в него ще вземат специалисти от съседните региони на България и Гърция. Това съобщи за медиите директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков, който и ще открие форума.
Конференцията е по проект за „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция – България“ по програма за трансгранично сътрудничество.
Участниците ще бъдат запознати с доклади и с разработения стандарт за подобряване на условията на труд в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали и неговите филиали. Предвижда се обменна визита за представители на партньорите и специалисти в областта на здравословните и безопасни условия на труд в спешната медицина. Планирано е посещение в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали и филиала в Кирково.
Форумът ще завърши с обмен на добри практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *