Местан твърди, че е спрял на знака „стоп“ и е невинен /видео/ Покрусен съм и страдам дълбоко от нещастието, заяви той след предявеното му обвинение

До 6 г. затвор грозят Лютви Местан за причиняването на смъртта на 6 месечно бебе при катастрофата на пътя за ГКПП „Маказа” на 14 април. Минималната присъда, която магистратите могат да отсъдят , ако се потвърди тезата на Прокуратурата е 2 години „решетки”.
Днес в 17,10 ч.лидерът на ПП ДОСТ Лютви Местан излезе от Окръжна прокуратура Кърджали след като в 16,00 часа му бе повдигнато обвинение в причиняване на смърт. Местан бе видимо съкрушен. Той заяви пред медиите, че му е повдигнато обвинение.
Очаквам специализираните органи да си свършат съвестно работата. Смятам, че те ще бъдат безпристрастни при провеждането на процесуално-следствените действия. Очаквам да бъдат разпитани всички свидетели, без изключения, подчерта в изявлението си Лютви Местан. Той бе категоричен, че е спрял на стоп при излизането на главния път и дори се огледал в двете посоки.

Тезата на Местан е, че е излязъл на главния път, движел се е в дясното платно и е бил ударен челно, което можело да се види от снимковия материал.
Местан изрази недоумение, какво е правил водачът на другата кола , с която се е сблъскал в лявото й платно. Бях ударен челно, натърти Местан. Той се оплака, че в медиите се формира позиция, че е изскочил на главния път и е причинил катастрофата.
Покрусен съм и страдам дълбоко от нещастието. Изразявам искрените си съболезнования към пострадалото семейство, каза още лидерът на ДОСТ. Той бе категоричен, че няма да се кандидатира за евродепутат и смята да даде път на младите.

Георги КУЛОВ

Снимки и видео: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *