Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис проведе консултации за състава на СИК за евроизборите Представителите на партиите постигнаха принципно съгласие за начина на разпределение на членовете на комисиите

cof

Днес по  покана на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис се проведоха консултации с упълномощените представители на парламентарно представените политически партии и коалиции за определяне състава на  СИК в община Кърджали за избиране на членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. Със заповед на кмета на община Кърджали са образувани 151 СИК, като общият брой на членовете им  е 1163, разпределени между отделните партии и коалиции с решение №8-ЕП от 13. 04. 2019 г.на РИК – Кърджали.
В консултациите участваха представители на седем политически партии и коалиции, представени в Народното събрание на Република България и имащи избрани членове в Европейския парламент.  Представителите на партиите постигнаха принципно съгласие за начина на разпределени на членовете на комисиите, като се разбраха да представят до края на деня в общинска администрация предложение за разпределение само на ръководствата на СИК.
Поименните предложения за своите членове партиите трябва да представят в общината до 12.00 часа на 19.04.2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache