Туроператори снимат Чифте баня Гостите бяха впечатлени от терариума в Минералните бани

Чифте баня, терариумът, хълмът „Св. Дух“ бяха само част от местата, които впечатлиха туроператори в Минерални бани. Групата от 40 туроператори, блогъри и репортери, втори ден е на обиколка в Източните Родопи.

Гостите бяха впечатлени от единствената сграда на Балканския полуостров, проектирана и построена като терариум. След това те видяха и общинската баня с минерална вода и археологическия обект „Богородична стъпка”. Лятната сцена, на която се провежда Международният детски етнофестивал предизвика техния интерес и към самото събитие. Много от тях споделиха, че възнамеряват да се върнат тук отново за да станат част от празника и да предадат посланията му на своите читатели. Цветната каскада и обновените паркове определено заплениха гостите по време на тяхната разходка, а храмът „Свети Георги Победоносец” предизвика техния интерес с красивата си архитектура.

Истински интерес предизвика и хълмът „Свети дух” с реставрираната крепост. В местността „Шарапаните” те разгледаха и единствения за района на Източните Родопи култов комплекс.

„Тази среща ще постави основите на едно партньорство между общините, туроператори, блогъри и медии”, каза управителят на хасковския туристически център Митра Тодорова. Тя допълни, че доброто сътрудничество ще бъде инструмент за развитие на туризма, популяризиране и рекламиране на туристическите обекти, а доброто промоциране на културното наследство ще допринесе за икономическото развитие на общини в областите Хасково и Кърджали, включени в програмата на Инфотура.

Минерални бани се разви и промени коренно облика си през последните 7-8 години, превръщайки се в красив национален курорт чрез реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата, опазване на околната среда, повишаване стандарта на живот.

Туроператори снимат Чифте баня
Туроператори снимат Чифте баня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache