Невероятните скални гъби в изложба на Тодор Шопов в София Те са част от експозицията "Шарен свят" в столичната галерия ЛИК

Шареният свят на художника е българското село, което е най-близо до душата му, но също и пейзажи от далечни места, които е посетил и е бил впечатлен. В селото, колкото и променено да е от съвременният начин на живот, винаги остават белези на традиционният бит и култура.

 

Цветята, животните, цъфналите пролетни градини, но също манастирите, иконите, живописните стари и нови къщи са в обсега на интереса му.

 

Невероятните скални гъби край Кърджали, морският бряг, планините и езерата – всичко около нас може да бъде вдъхновение и нарисувано с любов и преклонение. Наивизмът в картините провокира и ги прави по-искрени и натуралистични.

 

Творбите на Тодор Шопов не са претенциозни, но с искреността си подкупват зрителя и го карат да се замисли за истински ценните неща около нас.

Тодор Шопов е роден в Кърджали през 1956 година.  Завършил е образованието си и е работил дълги години в сферата на рекламата. Имал е собствено художествено ателие, участвал е в много общи изложби с групата на художниците в града. Работил е като художник-плакатист в завод „Пневматика“, ОЦК и като художник в Държавен театър „Димитър Димов“. Последните 15 години живее и работи в Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache