Цветанов: Ще продължим програмата за саниране Сред общините с одобрени проекти са Златоград и Крумовград

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов може да продължи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя не само помага на българските семейства, но и облагородява градската среда. Това написа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на страницата си във Фейсбук.

„Във Симеоновград безработицата е сведена до разумни нива и това се дължи на икономическата зона между Хасково и Димитровград и изграждането на АМ „Марица“. Това доведе големи инвеститори в областта и даде възможност хората от съседните градове и села да започнат работа в производствените предприятия, което оказа изключително благоприятен ефект върху интеграцията на малцинствените групи“, написа Цветанов след среща с кмета на община Симеоновград Милена Рангелова.

В началото на годината Министерски съвет обяви, че нови близо 33 млн. лева ще бъдат инвестирани от регионалното министерство в мерки за енергийна ефективност в 32 проекта на 19 общини.

Предстои да се сключат договори за безвъзмездна финансова помощ с кандидатите, чиито проектни предложения са предложени за финансиране. Одобрени са проекти на общините Троян, Златоград, Мездра, Крумовград, Белоградчик, Девин, Поморие, Разлог, Свиленград, Нови пазар, Ботевград, Севлиево, Малко Търново, Елхово, Генерал Тошево, Пещера, Карнобат, Попово и Берковица.

В програмата за енергийна ефективност бяха вложени 2 млрд. лева. За така нареченото безплатно саниране бяха одобрени над 2000 сгради.

2 коментара

  1. Haydar каза:

    Bravo samo no mislete poveche za naroda ne samo predi izborite

  2. K...a mi yanko каза:

    Pokajete kartata

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache