Тенисистките на Ардино до 15 години шампиони на България Момичетата се раздадоха 100 процента и се пребориха за титлата, която я искаха и я спечелиха.

Момичетата до 15 години на СКТМ „Юнак 2005” от Ардино спечелиха шампионската купа и златните медали на финалите от държавното отборно първенство по тенис на маса. Във финалната среща възпитаничките на треньора Бейхан Емин  победиха с 4:3 състава на „Стоянстрой” (Пловдив). В решаващия мач Цветелина Георгиева победи в инфарктен мач Кристина Георгиева с 3:2 гейма, като в последния пети гейм губеше с 1:5, след което направи невероятен обрат – 11:5. На трето място остана отборът на „Металик“ (Перник).
Шампионатът се проведе през уикенда в курортен комплекс „Албена“. В турнира участваха най-добрите шестнадесет отбора от страната.  На четвъртфиналните и полуфиналните срещи  ардинските тенисистки победиха с 4:1, съответно отборите на „Корабострител” (Варна) и „Металик” (Перник).
Тенисистките на „Юнак” играха в състав: Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу, Вероника Кехайова, Демет Мехмед и Дилек Юсеинова.
„Горд съм с постигнатия успех. Поздравления за момичетата, раздадоха се 100 процента и се пребориха за титлата, която я искаха истински и я спечелиха. Подготвихме се много сериозно за този финален турнир. Напрежението бе огромно, тъй като бяхме сочени предварително за фаворити. Момичетата издържаха на това голямо напрежение и с играта си показаха, че са най-добрите в България“, обобщи представянето на тенисистките наставникът на СКТМ „Юнак 2005“ Бейхан Емин.
Гюнер ШЮКРИ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache