Деца гостуваха в Дома за стари хора в навечерието на Великден Донесоха много спокойствие и топлина в душите на възрастните хора

В навечерието на светлите Великденски празници много малки и големи деца гостуват в Дома за стари хора към ОС на БЧК- Кърджали. Първи бяха учениците от СУ „Петко Рачов Славейков“-доброволци към Сдружение „Ръка за помощ“ с ръководител Снежана Сиракова. Възпитаниците на училището представиха пред потребителите програма от тематични стихотворения и песни за добротата и им дариха чехли за баня, тоалетни принадлежности, топла питка с айран и торта за всеки от потребителите.

По повод Лазаровден Дома бе посетен от децата към Школата по етнография и краезнание към Обединен детски комплекс с ръководител Нели Карабашева. Те зарадваха възрастните хора от социалната услуга с тематичните си костюми и песни, представящи празника Лазаровден.

За първи път специализираната институция бе посетена от Фондация „Светлините на Балканите” с ръководител Любомира Стойчева и всеки потребител беше уважен със символичен подърък. Изпълнените песни под съпровода на китарата на гостите донесе спокойствие и топлина в душите на възрастните хора.
Благодарим на всички гости, които в навечерието на Великден с уважението и изявите си, правят дните в Дома за стари хора светли и празнични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache