Венцислав Стайков представи „Магичният свят на Източните Родопи“ Книгата "Магичният свят на Източните Родопи" представи известният кърджалийски краевед и писател Венцислав Стайков 

30 пътеписи, съпътствани от невероятни цветни фотографии върху близо 200 страници, запълват новата му книга. Премиерата й беше част от културния календар за Великден на община Кърджали и се състоя в Голямата зала на Читалище „Обединение“.
Колеги, роднини, познати и приятели, съоткриватели на чудесата на Източните Родопи присъстваха на премиерата на втората книга с пътеписи на краеведа и писател Венцислав Стайков. За пореден път километрите разстояние отстъпи пред любовта към загадъчните, незнайно от кого оставени паметници, осеяли почти всеки хълм в Източните Родопи и пред приятелството с неуморния търсач и изследовател на древните ни старини Венци.Магнетични светилища, загадъчна скална пирамида, плетена скала присъстват в част от пътеписите, за които разказваше така увлекателно авторът, че самото представяне на книгата се превърна в топла среща, в която взеха участие с въпроси и коментари много от гостите.
„През твоите очи, Венци, виждам неща и съм изумена, че съществуват“, каза секретарят на читалището Камелия Чолакова.
С добри и окуражителни думи към автора се обърна и Лиляна Деликирева, която беше посветила есе на Венци и книгата му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache