Джебел излъчи своите победители в конкурсите „Букет“ Инициативата се осъществява под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган

Днес в салона на читалище „Хр.Смирненски” в Джебел се проведе общинския кръг на четвъртото издание на конкурсите „Букет 2019/2020” под мотото „България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността”. Инициативата се осъществява под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Председател на организационния комитет е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, а главен координатор е Мукаддес Налбант.

Гости на конкурса бяха областният лидер на ДПС Изет Шабан, общинският председател на ДПС и зам.-кмет на община Джебел Хюсеин Мустафа, председателят на общинския съвет Сейфи Мехмедали. Тук бяха още членове на местния Общински съвет на ДПС и Младежко ДПС, както и общински съветници и кметове на населени места.

Участниците бяха разделени в категориите музикално и танцово изкуство, художествено слово и изобразително изкуство. Оценяваше ги компетентно жури. Целта на проявата е да съхраняват идентичността, утвърждавайки толерантност към културните различия в обществото, да повишават интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България и да създават среда за изява и развитие на таланти.

В категория „Изобразително изкуство” първо място във възрастовата група до 10 години спечели Елис Юмер от село Овчево. Победител във възрастовата група от 11 до 18 години е Гьокшен Сабахтин  от Джебел.

В категория „Танцово изкуство” (групи) първо място спечели групата за съвременни танци от Джебел с ръководител  Олга Чолакова.

12-годишната Еда Бахтияр от Джебел спечели първото място в категория „Художествено слово”. Тя просълзи всички присъстващи в салона с емоционалното си стихотворение „Бизим мемлекет” (Нашият край).

Пиесата „Кон за кокошка“ на групата за театрално изкуство от Джебел с ръководител Гюлджан Байрам се класира на първо място в раздел „Сценично и театрално изкуство”.

10-годишната Теодора Георгиева от Джебел бе отличена с първо място в раздел „Индивидуални вокални изпълнения“ до 18 години, а Туче Бекир и Атилия Богданова се класираха на първо място във възрастовата група над 18 години.

Присъстващите споделиха, че конкурсите „Букет” са изява на вечно живия дух, на творческото начало във всеки човек.

За всички призьори общинския координатор на конкурсите „Букет” в Джебел Мюмюн Кабул връчи грамоти и парични награди. Класиралите се на първо място ще участват в областния кръг в Кърджали.
Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache