Емине Ахмед: Видях Местан,не спря на стоп и ни блъсна Семейството, пострадало при катастрофата с Лютви Местан, разказва за трагедията

Емине Ахмед

Видях го. Не спря на „Стоп“-а и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно.

Това разказа пред камерата на NOVA Емине Ахмед, майка на бебето, което загина при катастрофата с Лютви Местан.

„Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, казва бащата на бебето – Юсеин Ахмед.

Разследването срещу политика вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже „засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”. Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

За първи път те разказват за преживяната трагедия.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето – Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. „Стоеше като паметник!”, допълни той.

„Разбира се, че виновен е г-н Местан! Той имаше знак „Стоп“, а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

Вести.бг

 

4 коментара

 1. 41 С 88 З каза:

  Осем месеца условно за убийство по непредпазливост с три годишен изпитателен срок.
  Това е държавата, и джигитите като лицето, което е и системен нарушител на правилата и закона за движение по пътищата, в ТАЯ европейска държава, дето башбакан Борисов се е зарекъл, как ще започне да ги ловиМЕ рано или късно…
  Някой все още самозалъгва ли се, че изобщо е вероятно даскал Местан да получи ефективна присъда при така структурираното правораздаване ! ?
  И не си помисляйте да отнемайте повече книжката му, понеже има за вършене велики дела точно сега въпросното лице !

 2. 41 С 88 З каза:

  Не си помисляйте да отнемате книжката му, повереник на Султана е, има да върши велики дела точно сега с Конституцията в ТАЯ държава, оказалия се на неправилния знак в неподходящ момент въпросния системен нарушител на правилата и закона за движение по пътищата И …

 3. 41 С 88 З каза:

  Най – правилно успява да разгадае случилото се един столичен режисьор, активист на ПП ДОСТ .
  Та г-н Евгени Михайлов твърди, че трябва шофьора на БМВ-то да е “малоумен” за гдето не е успял да намали и всичко да се размине, на вместо да рискува да избегне удара навлизайки в насрещното платно.
  При положение, че подобни капацитети имат честта и доблестта на екран да определят кой крив и кой прав, за к’во изобщо всички други там прокурори, адвокати, съдийски състави ще си пилеят ценното време да се занимават с няква си катастрофа до Загорско.
  Местан е в правото си да не спре на знак Стоп, плаща си кат арменски поп там глобичката, свикнал е вече след толкова фишчета, акт, наказателно постановление и символични 681 левови санкции.
  Време е да променя Конституцията, оставете на мира човка и ни гу занима’айте с глупости!

 4. 41 С 88 З каза:

  Правото, позицията, написаното и изреченото от лицето Лютви Местан трябва и е крайно неотложно да бъде взето под строго внимание!
  Дори и да не е спрял напълно за да се доубеди, че е безопасно да извърши маневрата при която да се включи в движението по главния път, вината и ОТГОВОРНОСТТА за смъртта не е само и единствено негова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache