Мобилни екипи ще помагат на възрастни и на хора с увреждания в община Момчилград От услугата „Патронажна грижа“ ще се възползват около 50 души в продължение на 15 месеца

Мобилни екипи от специалисти ще подпомагат на възрастни и на хора с увреждания в цялата община Момчилград. От услугата „Патронажна грижа“ ще се възползват около 50 души в продължение на 15 месеца. Това става благодарение на одобрен проект на стойност 173 161 лева, с който община Момчилград кандидатства пред Министерство на труда и социалната политика.
В рамките на проекта ще се създаде патронажна грижа към Домашен социален патронаж – Момчилград.  Мобилните екипи ще включват социални и медицински работници, а когато се налага – и лекар. Ще се предоставят грижи от здравословен, домашен или социален характер. При необходимост ще има възможност хора да бъдат извозвани до медицински центрове за изследвания и консултации.
„Целта ни е да се подобри качеството на живот на хора с увреждания и на възрастните жители на общината над 65 години. Ще им осигурим достъп до дългосрочна здравно-социална грижа, според специфичните потребности“, каза кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че реализирането на проекта ще допринесе за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа за лицата с увреждания и възрастни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache